Zeven maanden cel voor woninginbraak Hoogeveen

Zeven maanden cel voor woninginbraak Hoogeveen

Geschreven door | 2022-05-27T18:57:54+00:00 27 mei, 2022|Groningen, Rechtbank|

HOOGEVEEN (ADP) – Een 37-jarige man uit Hoogeveen is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden voor een woninginbraak aan de Einsteinlaan in Hoogeveen en diefstal van een auto die vlak bij de woning geparkeerd stond. De man was een maand uit detentie toe hij de inbraak pleegde.

De officier van justitie had tegen hem acht maanden celstraf geƫist, omdat hij meerder inbraken op zijn kerfstok zou hebben, waaronder een inbraak aan de Elzenkamp en aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen. Maar de rechtbank acht deze twee inbraken niet bewezen en sprak de man hiervan vrij.

De Hoogevener kwam de woning aan de Einsteinlaan medio augustus vorig jaar binnen met een koevoet. Hij maakte op die manier een Ipad, een hoeveelheid sieraden, gouden en zilveren voorwerpen, spaarpotten en een aantal horloges buit. Ook stal hij een Ford Focus, die vlakbij de woning geparkeerd stond.

Zakhorloges

De Hoogevener kwam in beeld na een huiszoeking bij een ander persoon. Die had 34 zakhorloges in zijn huis liggen, die hij van de verdachte had gekocht. De horloges bleken uit een inbraak aan de Van Limburg Stirumstraat afkomstig. De Hoogevener zou de klokjes absoluut niet gestolen hebben, zei hij twee weken geleden op zitting.

De rechtbank is van oordeel dat er onvoldoende bewijs aanwezig is om hem voor dat feit te veroordelen en sprak hem daarvan vrij. De Hoogevener heeft een fors strafblad. Er lagen voor hem nog vier maanden cel op de plank uit een eerder voorwaardelijk opgelegde straf.

Deze straf moet hij ook nog uitzitten.

Over de auteur:

Karin Rixt Smalbill is voor het ADP rechtbankverslaggever en blogt hierover op PenvanRixt. Ze is jurist, eigenaar van Succesbureau en Leiderschapstraining Ameland en is freelance journalist voor het DvhN. Tweets van Karin zijn te vinden als @karinrixt