Het ADP-team

Het ADP-team 2022-09-30T09:34:40+00:00

Wat gebeurt er toch binnen de muren van een rechtbank? De meeste zittingen zijn openbaar, maar de stoelen op de publieke tribune blijven vaak akelig leeg. En dat is ook wel begrijpelijk. Een zitting duurt vaak uren. De verslaggevers van het ADP zitten nagenoeg dagelijks in de persbanken van de rechtbanken in Assen en Groningen. En soms ook in Leeuwarden, Zwolle en Almelo.

Zij zien een bonte stoet aan zich voorbij trekken. Verdachten in alle soorten en maten. Mensen die zich moeten verantwoorden voor één of meer rechters. Hoe gaat dat dan allemaal? De vele verhalen van het ADP geven u een inkijk in deze ‘wereld’. Al dan niet aangevuld met audio of video.

Marjan Buring
Marjan Buring
Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn
Bram Hulzebos
Bram Hulzebos
Bram Hulzebos is verslaggever voor onder meer Gezinsbode en Roder Journaal. Hij werkte eerder als journalist voor Dagblad van het Noorden, de lokale nieuwssite Dichtbij (Telegraaf Media Groep) en publiceerde enkele non-fictieboeken bij uitgeverij Atlas Contact. Daarnaast is hij DGA van persbureau het Noorden Nu en runt hij de boekensite leesbeest.nl. Liefhebber van (het schrijven en lezen van) verhalende journalistiek.