Zes mannen in Winschoter zedenzaak in hoger beroep

Zes mannen in Winschoter zedenzaak in hoger beroep

Geschreven door | 2019-03-15T21:32:12+00:00 15 maart, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – De zes mannen die op 1 maart in Groningen zijn veroordeeld voor het misbruiken van een minderjarig meisje zijn allemaal in hoger beroep gegaan. De rechtbank legde celstraffen op die lagen tussen de zes maanden tot 3,5 jaar. De mannen zijn het hier niet mee eens.

De zes kregen de veroordeling, omdat zij van 2015 tot begin 2017 seks hadden met het meisje vanaf het moment dat zij 13 jaar oud was. Het kind werd door haar oom aangeboden. De oom uit Winschoten werd vorig jaar hiervoor veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook hij ging hiertegen in hoger beroep.

Aan de seksuele uitbuiting (mensenhandel) kwam een einde toen het meisje zelf naar de politie stapte. Ze vertelde gruwelijke details over dit misbruik. Ze moest op verschillende locaties bij Beerta en Winschoten seks hebben met verschillende mannen en moest dit van haar oom zelf filmen.

Aanvankelijk stonden zeven mannen terecht voor het misbruiken van dit meisje. Een van hen, een man uit Winschoten, pleegde na de rechtszaak in januari zelfmoord.

Niet het Openbaar Ministerie, maar de mannen zijn in hoger beroep gegaan. Een deel van hen zei niet te weten dat het meisje minderjarig was, of ontkende.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn