Wildplasser krijgt werkstraf na mishandeling toezichthouder

Wildplasser krijgt werkstraf na mishandeling toezichthouder

Geschreven door | 2019-09-18T19:27:31+00:00 18 september, 2019|Groningen, Rechtbank|
WINSCHOTEN (ADP) – Een 19-jarige man uit Leek is voor mishandeling van een toezichthouder door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur (40 voorwaardelijk).
De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Eind december 2017 stond de geboren Winschoter ’s nachts te wildplassen tijdens een kerstmarkt in het centrum van Winschoten. Een toezichthouder van de markt liep op hem af en zei dat weg moest gaan om zijn behoefte elders te gaan doen.

Van duw naar val op steen
Maar de plasser pikte het commentaar niet en gaf de toezichthouder een ferme duw, waardoor deze viel. Hij kwam met zijn hoofd ongelukkig op een steen terecht.
Hij hield aan het incident een forse hoofdwond over, maar ook angst. ,,Ik ben lange tijd bang geweest dat ik hem zou tegenkomen in het centrum”, zei het slachtoffer woensdag.
Drank in het spel
De Leekster vierde op die nacht zijn verjaardag, en had veel drank genuttigd. Hij was pas drie uur lang achttien jaar toen hij in de fout ging. Opnieuw, want zijn jeugdig strafblad telt al zes pagina’s.

De rechter bestrafte de Leekster volgens het jeugdstrafrecht, omdat die ten tijde van de mishandeling net achttien jaar was.

,,Het was puur teveel drank”, zei de jonge Leekster tegen het slachtoffer. Hij bood hem met een ferme handdruk zijn excuses aan.
Hij moet 300 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Over de auteur:

Karin Rixt Smalbill is voor het ADP rechtbankverslaggever en blogt hierover op PenvanRixt. Ze is jurist, eigenaar van Succesbureau en Leiderschapstraining Ameland en is freelance journalist voor het DvhN. Tweets van Karin zijn te vinden als @karinrixt