Werkstraf voor vervalsing overname-contract restaurant

Werkstraf voor vervalsing overname-contract restaurant

Geschreven door | 2019-08-02T21:03:20+00:00 02 augustus, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN/ZUIDLAREN (ADP) – Voor het vervalsen van een overname-contract van een restaurant in Zuidlaren is een 38-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

De man stapte in juli 2017 naar de gemeente Tynaarlo voor de benodigde vergunningen voor dit restaurant. Hij overlegde dit overname-contract, waarop werd aangegeven dat hij de zaak in Zuidlaren had overgenomen. De ambtenaar vertrouwde de zaak niet en ging op onderzoek uit.

De handtekening van de vermeende vorige eigenaar bleek te zijn vervalst. De Stadjer erkende dat het contract inderdaad niet klopte. Het Openbaar Ministerie probeerde de zaak eerder af te doen met een werkstraf van 60 uur. De man accepteerde dit voorstel niet en moest alsnog voor de rechter verschijnen.

Zijn moeder was ernstig ziek, dat was de reden dat hij de werkstraf niet had uitgevoerd. De rechter legde de werkstraf opnieuw op. ,,Voert u die weer niet uit, dan mag u dertig dagen de cel in”, waarschuwde de rechter.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn