Werkstraf voor uitgaansgeweld in Beilen

Werkstraf voor uitgaansgeweld in Beilen

Geschreven door | 2019-08-02T21:00:38+00:00 02 augustus, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 27-jarige man uit Beilen moet voor mishandeling en vernieling tijdens een stapavond in Beilen een werkstaf van 180 uur uitvoeren. De rechter vindt openlijke geweldpleging bewezen. 

Een man haalde op 10 juni 2018 zijn dochter op van de discotheek in Beilen. Hij ontdekte haar in een opstootje bij de deur. De vader haalde zijn dochter uit dat groepje en werd zelf ingesloten. Door trappen en klappen liep de man een gebroken sleutelbeen op.

De auto van de man werd eveneens vernield. Een tweede slachtoffer deed aangifte van mishandeling door de Beilenaar. Die zou hem een trap tegen het hoofd hebben gegeven, waardoor de man een schaafwond opliep.

De Beilenaar ontkende deze beschuldigingen. Hij stond op een afstandje en keek ernaar. De rechter geloofde dit niet.

Hij veroordeelde de man op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen. De verdachte werd door meerderen aangewezen al diegene die sloeg en schopte. Ook wezen ze hem aan als diegene die een karatetrap uitdeelde.

Dit laatste had ook poging tot doodslag kunnen zijn, zei de rechter. Volgens de officier van justitie was op beeld goed te zien dat de verdachte zich agressief en ophitsend gedroeg. Hij eiste een werkstraf van 180 uur. De rechter nam de eis over. ,,En dit noem je gezellig uitgaan, gezellig drinken? Wat een boerengedoe”, zei hij.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn