Werkstraf voor mishandelen liftmonteur flat Hoogeveen

Werkstraf voor mishandelen liftmonteur flat Hoogeveen

Geschreven door | 2020-07-15T18:31:43+00:00 15 juli, 2020|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 55-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, omdat hij vorig jaar in februari een liftmonteur heeft mishandeld. Van de straf is de helft voorwaardelijk.

 

De man was onaangenaam verrast dat de lift in de flat aan de Bouwmeesterstraat werd gerepareerd. Hij moest daardoor via het trappenhuis met zijn hond naar de uitgang. De man was vooral ook boos, omdat zijn vrouw ziek is en afhankelijk is van de lift. Hij liet de monteur weten dat de lift heel rap moest worden gerepareerd en hij liep met zijn viervoeter naar buiten.

 

Bij de keel

Toen de man terugkwam was de monteur nog steeds bezig. Na een woordenwisseling greep hij de monteur bij zijn keel en drukte de man tegen de muur. Een getuige zag dat de 55-jarige een arm om de hals van de monteur had. Het slachtoffer had een bloedende schaafwond aan zijn hals. De 55-jarige bewoner zei later tegen de politie dat hij was aangevallen door de monteur. Die sloeg hem op zijn lip. Hij verweerde zich.

 

Zelf de politie gebeld

Hij had daarom zelf de politie gebeld, zei hij eerder tegen de agenten. Hij had aangifte willen doen, maar de monteur was hem voor geweest. De officier van justitie vond niet dat er bewijs was van zelfverdediging, ook omdat bij de flatbewoner geen letsel is geconstateerd. De Hoogevener is eerder voor een mishandeling veroordeeld. De man kwam niet op zitting. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn