Vrouw beboet voor smaad, stel tierend de rechtszaal uit

Vrouw beboet voor smaad, stel tierend de rechtszaal uit

Geschreven door | 2019-04-09T07:36:01+00:00 09 april, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 42-jarige vrouw uit Meppel moet een boete van 750 euro betalen, omdat zij vorig jaar een buurman publiekelijk voor pedofiel uitmaakte. Ook schreef zij op internet dat de buren haar terroriseerden en zij haar dochter lastigvielen.

De vrouw en haar partner verlieten na het oordeel van de rechter scheldend en tierend de rechtszaal. ,,Ze zijn het niet met mij eens”, zei de rechter. Tijdens de zitting ging het al bijna mis. De vrouw kreeg telkens ongewenst bijval van haar echtgenoot. De rechter beval de man zich stil te houden. Toen de rechter ook nog eens voor ‘onbeschoft’ werd uitgemaakt, riep die de hulp in van de parketpolitie. Als de man nog één woord zou zeggen, vloog hij eruit. Het bleef nagenoeg stil.

De vrouw ontkende alle beschuldigingen. Zij schreef geen lelijke woorden op internet. Haar account op klacht.nl was gehackt, zei de vrouw tegen de rechter. De buren en getuigen, ze logen allemaal zei de vrouw. Ze beklaagde zich dat de politie haar niet heeft gehoord. Ze moest op het bureau verschijnen en wilde per se haar man bij het verhoor hebben. Dit mocht uiteindelijk. Door de bemoeienissen van de echtgenoot liep dit verhoor uit in een scheldpartij.

De vrouw wilde dat haar man op zitting als getuige werd gehoord. De rechter wees dit verzoek af. De buren dienden als aangevers een schadevergoeding van 500 euro in. De rechter wees die af. De claims waren niet volledig ingevuld. Bovendien ging het volgens de rechter hier om een ruzie die al langere tijd speelt en over en weer gaat.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn