Vrijspraak kopschop tijdens massale vechtpartij sportpark West End

Vrijspraak kopschop tijdens massale vechtpartij sportpark West End

Geschreven door | 2018-11-27T11:56:40+00:00 27 november, 2018|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 33-jarige Stadjer is vrijgesproken van het geven van een kopschop tijdens een massale vechtpartij op het sportpark West End. De rechter vond dat het niet vast stond dat de Stadjer diegene was die een ander, die opkrabbelde, tegen het hoofd schopte. 

 

De officier van justitie eiste afgelopen vrijdag anderhalf jaar cel.  Volgens het Openbaar Ministerie was er voldoende bewijs om de man te veroordelen van poging tot doodslag. Het gevecht ontstond op 23 april een paar uur na de wedstrijd tussen Groninger Boys en Helpman in de derde klasse. De wedstrijd verliep zonder problemen. Helpman zegevierde door met 5-3 te winnen.

Beelden van het gevecht

Volgens de officier van justitie werd de aangifte ondersteund door drie getuigenverklaringen. Ook waren er beelden gemaakt van het gevecht. De beelden werden vrijdag tijdens de rechtszitting getoond. De rechter beaamde dat de verdachte duidelijk op beeld te zien was en zich agressief gedroeg. Maar de bewuste kopschop werd niet op beeld ontdekt.

Anderen schopten ook

Een van de getuigen is de vriendin van het slachtoffer. Zij wees de 33-Stadjer aan als de kopschopper. Maar zij was daarin de enige. Anderen vertelden dat zij ook anderen dan de 33-jarige Stadjer zagen schoppen. Al met al vond de rechtbank dat uit het dossier niet duidelijk werd wie nu de bewuste schop tegen het hoofd gaf en sprak de Stadjer hiervan vrij.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn