Vijf maanden cel voor naakte woninginbreker

Vijf maanden cel voor naakte woninginbreker

Geschreven door | 2020-01-08T12:09:46+00:00 08 januari, 2020|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 21-jarige man uit Marokko is voor een woninginbraak en een poging daartoe veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden. De man (die zelf zegt dat hij 18 jaar oud is) werd op 22 september in een woning in Delfzijl door de bewoner overlopen. 

 

De bewoner liep de slaapkamer binnen en stond oog in oog met een naakte indringer. Die sprong over het balkon en liet een stapeltje kleding achter. De bewoner belde de politie. Dezelfde avond belde een 85-jarige vrouw naar de politie. In haar slaapkamer lag een half ontblote man onder het bed. Ze liep even naar een andere ruimte om haar gehoorapparaat te pakken en toen was de man verdwenen. En ook haar sieraden.

 

Twee halfnaakte mannen

De agenten troffen die avond in Delfzijl twee amper geklede jongemannen aan. Waaronder de 21-jarige Marokkaan. Die was nog maar net als asielzoeker in Nederland. De man zit sindsdien vast vanwege de inbraken. De tweede verdachte, een 29-jarige man uit Delfzijl, kwam na drie dagen op vrije voeten. Hij verscheen niet op zitting. De man werd vanwege gebrek aan bewijs door de rechter vrijgesproken.

 

Die gaf aan dat hij zijn kleding deels afstond aan de jongere man. De rechter zag geen aanwijzingen dat dit verhaal niet zou kloppen. De jongste werd op basis van omschrijving en de kleding die hij had achtergelaten wel veroordeeld. Hij droeg bovendien de gestolen sieraden bij zich. De man kreeg de veroordeling ook voor heling. Hij had een gestolen telefoon op zak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn