Vietnamese verdachte crystal meth-lab in Zuidlaren blijft vastzitten

Vietnamese verdachte crystal meth-lab in Zuidlaren blijft vastzitten

Geschreven door | 2019-01-30T21:08:11+00:00 30 januari, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN/ZUIDLAREN (ADP) – De 41-jarige man uit Vietnam die wordt verdacht van betrokkenheid bij de productie van speed en crystal meth in een loods aan het Bolwerk in Zuidlaren blijft vastzitten. Dat heeft de Asser rechtbank woensdagmiddag besloten.

 

Daarnaast bepaalde de rechtbank dat de vervolging van een 64-jarige Emmenaar vanwege zijn overlijden wordt gestopt. De man beroofde zichzelf eerder deze maand in zijn cel van het leven.

 

Vluchtgevaar

Het lab werd op 6 april vorig jaar ontmanteld. Sindsdien zat het tweetal vast. Vier andere verdachten – onder wie drie vrouwen uit Groningen – zijn eerder al vrijgelaten. De Vietnamees blijft vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Deze staat op 16 april gepland. Zijn advocaat vroeg in de rechtbank om schorsing van de voorlopige hechtenis, mede omdat er volgens hem geen sprake is van vluchtgevaar. Het OM bestrijdt dit. Ook de rechtbank sluit niet uit dat de man, die illegaal in Nederland verblijft en geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, naar het buitenland vlucht zodra hij vrij is.

Over de auteur:

Jolien Bennema was juf, maar is nu journalist, tekstschrijver en rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze schrijft mooie verhalen voor het Dagblad van het Noorden en is tekstschrijver bij Het Geheime Wapen. Jolien twittert als @Jolienbennema