Vier jaar cel voor verkrachten en zwanger maken stiefkind (13)

Vier jaar cel voor verkrachten en zwanger maken stiefkind (13)

Geschreven door | 2021-10-21T18:45:55+00:00 21 oktober, 2021|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 42-jarige man uit de gemeente Coevorden moet voor het verkrachten van zijn 12-jarige stiefdochter een celstraf van vier jaar uitzitten. De rechter rekende de man zwaar aan dat het kind op haar dertiende zwanger van hem werd en een abortus moest ondergaan. 

 

De moeder kreeg begin dit jaar het vermoeden dat er iets heel erg mis was met haar dochter. Toen ze ook nog misselijk werd van het eten ging ze met haar naar de dokter. Het meisje was al zestien weken zwanger. Het hoge woord kwam eruit, ze werd al een jaar lang door haar stiefvader seksueel misbruikt. Dit gebeurde wanneer haar moeder naar het werk was. ‘Het kind werd dan toevertrouwd aan haar stiefvader, hij heeft dit vertrouwen ernstig misbruikt’, zei de rechter. 

Alleen oog voor eigen lusten

Bovendien gebeurde dit allemaal op de slaapkamer van meisje. ‘Een plek waar ze zich juist veilig moet voelen’, zei de rechter, “De man had alleen oog voor zijn eigen lusten en hield er geen rekening mee wat hij bij het meisje aanrichtte”. Het misbruik heeft diepe sporen bij het kind achtergelaten. De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van zes jaar. De uiteindelijke straf pakte lager uit, omdat de rechtbank rekening hield met straffen die eerder zijn opgelegd in vergelijkbare zaken. De rechter legde de man ook het geeiste contactverbod voor de duur van vijf jaar op.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn