Verdachte ‘windmolenterreur’ voor de rechter

Verdachte ‘windmolenterreur’ voor de rechter

Geschreven door | 2019-09-24T17:59:02+00:00 24 september, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – De rechtbank in Assen buigt zich op 1 oktober voor het eerst over de kwestie ‘windmolenterreur’. De 58-jarige Jan H. uit Meeden is de eerste van de vier verdachten die voor de rechtbank in het openbaarheid verschijnt.

H. wordt het verdacht van zijn medewerking verlenen aan het verspreiden van dreigbrieven en het dumpen van asbest. Drie mannen een een vrouw werden voor deze feiten aangehouden. H. is de enige die nog vastzit.

De vier trokken ten strijde om de bouw van windmolenparken in de Veenkoloniƫn tegen te houden. Ondernemers en een politicus, die bij de bouw waren betrokken, kregen een dreigbrief. Op verschillende locaties waar zou worden gebouwd werd asbest gestrooid.

Een ondernemer in Drenthe en later ook in Groningen gaf om die reden de klus terug. De eerste zitting is geen inhoudelijke behandeling van de zaak. Omdat H. nog vastzit wordt wellicht besproken of hij langer vast blijft zitten of naar huis mag.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn