Verdachte scheldt rechter uit voor ‘klotewijf’ en krijgt celstraf

Verdachte scheldt rechter uit voor ‘klotewijf’ en krijgt celstraf

Geschreven door | 2019-03-12T21:23:59+00:00 12 maart, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Voor het uitschelden van de rechter in Zwolle is een 34-jarige vrouw uit Ermelo veroordeeld tot een week voorwaardelijke celstraf. De vrouw schold de rechter uit voor ‘klotewijf’. 

Dit gebeurde tijdens een politierechterzitting op 26 maart. De zaak werd in Groningen afgehandeld om de schijn van partijdigheid te voorkomen.

De rechter in Zwolle stelde op de zitting in maart vragen over de stiefvader van de verdachte. De verdachte viel tegen de rechter uit: ,,Ik moest werken om te kunnen eten klotewijf. U begrijpt er geen donder van klotewijf”. Volgens haar advocaat Tonco Roest Crollius werken vragen over de stiefvader als ‘een rode knop’ op de vrouw.

De vrouw is vaker veroordeeld voor onder meer het beledigen van ambtenaren in functie.  Ze kampt met diverse problemen. Ze werd na de zitting in Zwolle per ambulance afgevoerd. De inname van drank en pillen vielen bij haar verkeerd.

De rechter hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw. En hield het daarom op een forse waarschuwing. De verdachte was zelf niet op de zitting in Groningen aanwezig.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn