Vader slaat voetballer HZVV gebroken neus: werkstraf

Vader slaat voetballer HZVV gebroken neus: werkstraf

Geschreven door | 2019-10-08T13:51:25+00:00 08 oktober, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 41-jarig man uit Elim is voor een mishandeling op het voetbalveld in Hoogeveen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Hij sloeg op 25 mei na de wedstrijd een speler van HZVV een gebroken neus.

 

De aanleiding was een huilende jongen van een jaar op twaalf. Die zei dat hij werd getreiterd en geslagen door iets oudere jongens. Enkele voetballers, waaronder het latere slachtoffer, gingen naar dat groepje en zeiden tegen de jongens dat het getreiter afgelopen moest zijn.

 

De spelers gingen terug naar de kantine. Kort daarop verscheen de 41-jarige Elimmer en zijn 14-jarige zoon. De zoon wees een van de spelers aan en zei: ,,Dat is ‘m”. De man die hij aanwees kreeg direct daarop een vuistslag in zijn gezicht.

 

Het slachtoffer liep een gebroken neus op. Hij moest zijn neus in het ziekenhuis recht laten zetten. De rechter noemde de actie van de Elimmer ‘onvoorstelbaar’. De 41-jarige man heeft een strafblad dat 36 kantjes telt en staat bekend als veelpleger.

 

De laatste jaren is de man niet meer met justitie in contact gekomen. Deze goede voortgang wilde de rechter niet doorbreken. De Elimmer kreeg als waarschuwing ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken opgelegd.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn