Twintig maanden celstraf voor cokedealer

Twintig maanden celstraf voor cokedealer

Geschreven door | 2018-09-11T20:32:56+00:00 11 september, 2018|Assen, Rechtbank|

ASSEN/EMMEN – Een 23-jarige man uit Schoonebeek is veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk voor het dealen van cocaïne in Emmen. Dat deed hij volgens de rechtbank in Assen tussen juli 2016 en in april dit jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 2,5 jaar cel geëist, maar die straf vindt de rechtbank te hoog, vanwege zijn leeftijd en omdat hij nooit eerder voor drugshandel is veroordeeld.

‘Gedwongen dealen’
De man vertelde tijdens de rechtszaak dat hij door anderen, bij wie hij schulden had werd gedwongen om in drugs te handelen. Hij moest telkens een deel van de winst afgedragen. Ook vertelde hij dat hij is ontvoerd en beroofd van zijn drugs en 11.000 euro in februari vorig jaar. Door wie wilde hij niet zeggen.

Drugsgeld?
In het huis van de Schoonebeker vond de politie bij zijn aanhouding bijna 30.000 euro contant geld. Volgens het OM was dat drugsgeld. De man zei dat hij dat geld van de verzekering had gekregen na een ongeluk op het werk.

De rechtbank bepaalde dinsdag dat hij het in beslag genomen bedrag niet terugkrijgt.

Over de auteur:

Annemiek Meijer werkt sinds 2006 als rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze is freelance journalist/tekstschrijver en werkt ook voor onder meer RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, het Huus van de Taol (Zinnig en de B’ART) en Drenthe Magazine. Op Twitter heet ze @AnnemiekM