Staalkabeldief uit bramenstruiken geplukt: 80 uur werkstraf

Staalkabeldief uit bramenstruiken geplukt: 80 uur werkstraf

Geschreven door | 2019-04-06T14:02:22+00:00 06 april, 2019|Groningen, Rechtbank|
GRONINGEN (ADP) – Een man uit Zandberg die vorig jaar werd opgepakt, omdat hij probeerde staalkabels te stelen en onder invloed van drugs reed, heeft van de rechter tachtig uur werkstraf gekregen.
De 43-jarige man probeerde in juni staalkabels te stelen bij een bedrijf in Stadskanaal. De politie betrapte hem op heterdaad. Hij had zich verstopt in de bramenstruiken, maar zijn voeten staken daaruit.

Twijfel over kabels
Uit sporen werd duidelijk dat hij kabels van achter een hek naar zich toe had getrokken. In de auto van de man vond de politie een paar kabels. Maar omdat dat niet duidelijk was of die ook van het bedrijf uit Stadskanaal waren of al in de auto lagen, sprak de rechter de Zandberger vrij van diefstal. Poging tot diefstal is wel bewezen.

Xtc
In september werd de man van de weg gehaald en bleek dat hij reed onder invloed van drugs. Ook vond de politie twaalf xtc-pillen in zijn auto. Die waren voor eigen gebruik, zei de man tegen de rechter.

De officier van justitie eiste naast een werkstraf ook nog drie maanden rijontzegging. Dat vond de rechter niet nodig.

Over de auteur:

Lidian Boelens doet de ene helft van de week socialemediadingen voor de Universiteitskrant in Groningen. Andere dagen is ze voor het ADP in de rechtbank te vinden, of neemt ze als freelancer leuke schrijf- en videoklussen op zich. Twitteraars kennen haar als @lidianboelens