Ruitengooier in Emmen de cel in

Ruitengooier in Emmen de cel in

Geschreven door | 2021-03-31T18:55:06+00:00 31 maart, 2021|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Een 46-jarige man uit Emmen moet voor het vernielen van een ruit van een restaurant in Emmen achttien dagen de cel in. De man vernielde eerder al eens een ruit en hiervoor lag nog een voorwaardelijke celstraf van drie weken op de plank. Die weken moet hij eveneens uitzitten. 

 

Het is een schreeuw om hulp, zo bleek op zitting. De man is drugsverslaafd en kampt daardoor met psychische problemen. Hij had op 22 maart een dak boven zijn hoofd nodig. Dat was dan ook de reden dat hij een ruit van het pand aan De Weiert ingooide. De man wist dat hij daardoor in elk geval drie weken achter de tralies kwam te zitten.

klinische behandeling nodig

,,Alleen opsluiten lost niets op, de man heeft zorg en begeleiding nodig. Het moedeloze gevoel bekruipt mij dat bij diverse instanties dit stuk loopt op protocollen, werkprocessen en de vraag uit welk potje het betaald moet worden”, zei de rechter. Er is een zorgmachtiging nodig, waarmee de man een klinisch traject in kan.

 

Een aanvraag voor een dergelijke machtiging moet door de officier van justitie in gang worden gezet. Die beloofde hiervan werk te maken. Het schadebedrag van 500 euro voor de gebroken ruit, wordt op de Emmenaar verhaald.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn