Roemeen steelt drones van 2.700 euro per stuk en moet 50 dagen de cel in

Roemeen steelt drones van 2.700 euro per stuk en moet 50 dagen de cel in

Geschreven door | 2020-01-20T11:12:11+00:00 20 januari, 2020|Groningen, Rechtbank|

Een 35-jarige man uit Roemenië moet vijftig dagen zitten voor het stelen van twee drones bij de MediaMarkt in Groningen. ,,Het was opvallend dat hij binnen een paar minuten de drones heeft gevonden, die een verkoopwaarde van 2.700 euro per stuk hebben’’, zei de officier van justitie.

 

De man, die dinsdag niet in de rechtbank aanwezig was, verklaarde eerder bij de politie dat hij naar Nederland was gekomen om geld te verdienen. Daar zou hij in augustus vorig jaar een landgenoot zijn tegengekomen die hem een geprepareerde tas gaf. Daarmee ging de man naar de MediaMarkt, waar hij de drones meenam.

 

Vijftig dagen cel

Een medewerker zag het op camerabeelden en een beveiliger ging achter de man aan. Die hield hem staande en droeg hem over aan de politie. De man bekende zijn misdaad op het politiebureau.

Hoewel een taakstraf voor zo’n diefstal gebruikelijk is, legt ze de Roemeen toch een celstraf op omdat de man geen vaste woon- en verblijfplaats heeft. De rechter gaat hierin mee.

Over de auteur:

Laura Smit zit al sinds 2010 in de rechtbank en is nu ook rechtbankverslaggever voor het ADP. Daarnaast is ze freelancejournalist voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Twitteraars kennen haar als @annalaura87