Rodenaar bekent overval pizzeria Marum

Rodenaar bekent overval pizzeria Marum

Geschreven door | 2019-03-12T21:18:58+00:00 12 maart, 2019|Assen, Rechtbank|

MARUM (ADP) – Een 18-jarige man uit Roden heeft bekend dat hij eind oktober de gewelddadige overval op een pizzeria in Marum heeft gepleegd. Dat bleek dinsdag bij een pro-formazitting bij de rechtbank in Assen.

De Rodenaar werd op 10 december opgepakt voor de overval op dinsdagavond 30 oktober en zit sindsdien vast. Twee mannen met maskers en capuchons op kwamen die avond de zaak binnen. Ze sloegen de 48-jarige eigenaar bewusteloos, trokken de kassa los en gingen ermee vandoor. Hoeveel geld erin zat, is nog niet bekendgemaakt. De kassa werd later teruggevonden bij Zevenhuizen.

De man uit Roden kon worden aangehouden nadat het tv-programma Opsporing Verzocht begin december aandacht besteedde aan de zaak. Dat leverde 180 tips op.

De eigenaar van de pizzeria hield breuken in zijn gezicht over aan het geweld. Hij was dinsdag bij de korte zitting in Assen aanwezig, net als de man uit Roden. Ook een medeverdachte (20) uit Nuis was erbij. Ze kwamen niet aan het woord.

De man uit Nuis werd, net als een derde verdachte van 18 jaar uit Drachten, een paar dagen na de Rodenaar opgepakt. Volgens de man uit Roden waren zij ook allebei betrokken bij de overval. De Groninger en de Fries ontkennen dat.

Op 13 juni wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Leeuwarden. Tot die tijd blijven de mannen vastzitten.

Over de auteur:

Annemiek Meijer werkt sinds 2006 als rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze is freelance journalist/tekstschrijver en werkt ook voor onder meer RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, het Huus van de Taol (Zinnig en de B’ART) en Drenthe Magazine. Op Twitter heet ze @AnnemiekM