Rechter: ‘Ik ben die vechtscheidingen zo langzamerhand spuugzat’

Rechter: ‘Ik ben die vechtscheidingen zo langzamerhand spuugzat’

Geschreven door | 2019-01-21T20:02:22+00:00 21 januari, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – ‘Ik ben die vechtscheidingen zo langzamerhand spuugzat. Deze mensen misdragen zich over de hoofden van hun eigen kinderen. Zij beschadigen hun eigen kinderen”, zei de rechter tegen een 31-jarige man uit Almere. Die stond terecht omdat hij op de basisschool van zijn dochter in Smilde zijn ex een gebroken neus sloeg. 

De vader werd in maart na de mishandeling met harde hand door de politie uit de school verwijderd. De ouders hadden ruzie over de omgangsregeling van hun dochter. Voor de ogen van de vele kleine kinderen vielen deze ouders elkaar aan. ,,Buitenproportioneel gedrag”, zei de rechter tegen de kemphanen die beiden in de zittingszaal zaten. De man als verdachte, de vrouw als slachtoffer.

De Almeerder verzette zich niet tijdens zijn aanhouding, zei zijn advocaat op zitting. ,,Hij reageerde op het gewelddadige politieoptreden. Hij werd bij voorbaat al in zijn zij geschopt. De agenten hadden pepperspray gebruiksklaar in de hand”. Tegen dit optreden is aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft die zaak geseponeerd. De rechter noemde het optreden van de politie ‘fors maar niet buiten het boekje’.

De rechter legde de Almeerder een werkstraf van 70 uur op, daarvan is 40 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een eerder opgelegde gevangenisstraf van een maand uitzitten, omdat het incident op de basisschool binnen de proeftijd viel. De man moet het slachtoffer een schadebedrag van ruim 500 euro betalen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn