Ontslagen agent vanwege kilo coke in auto mag naar huis

Ontslagen agent vanwege kilo coke in auto mag naar huis

Geschreven door | 2020-12-10T12:26:38+00:00 10 december, 2020|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – De 30-jarige politieagent uit Groningen die op 1 juni werd opgepakt met een kilo cocaïne in zijn auto komt morgen op vrije voeten. De rechter wil voorkomen dat de man langer in voorarrest zit dan de straf die hem mogelijk wordt opgelegd. 

 

De cocaïne werd gevonden op het moment dat hij op het politiebureau in Drachten een gesprek voerde over hypotheekfraude, waarvan hij op dat moment werd verdacht. Zijn auto werd op de parkeerplaats doorzocht en onder de voorste stoelen vonden de agenten de drugs en een weegschaaltje.

 

Vingerafdruk van broer

Op de plastic tas, waarin de drugs zat verpakt, werd een vingerafdruk gevonden van een broer van de inmiddels ontslagen agent. Dit is overigens niet de broer die inmiddels als eigenaar van een dansschool in Groningen vastzit op verdenking van ontucht. Op de telefoon van de oud-agent stond kinder- en dierenporno.

 

NFI

Het politierapport is inmiddels gereed. De verdachte wordt nog psychologisch onderzocht. Ook is het wachten op het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over een tweede vingerafdruk op de plastic zak waarin de cocaïne zat. De mogelijkheid bestaat dat die van de verdachte is. De zaak wordt vermoedelijk in maart behandeld.

 

Geen verband

De zaken van de oud-agent en de eigenaar van de dansschool staan volledig los van elkaar, zei hun raadsman Robert Eefting. Het is toeval dat deze verdachten broers zijn. De dansschooleigenaar moet op 22 december voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verschijnen. Tegen hem zijn door elf vrouwen (waaronder een 17-jarige) aangifte gedaan van ontucht.

 

App-groep

Die zaak tegen de dansschooleigenaar kwam volgens Eefting aan het rollen doordat een medewerker van de school de vrouwen aanmoedigde aangifte te doen van mogelijke ontucht. “Er was speciaal een app-groepje hiervoor ingericht”, aldus Eefting. De eigenaar heeft een deel van deze beschuldigingen toegegeven.

 

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn