OM in hoger beroep in zaak dodelijk ongeval Lonerstraat Assen

OM in hoger beroep in zaak dodelijk ongeval Lonerstraat Assen

Geschreven door | 2019-04-02T08:09:35+00:00 02 april, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank in Assen een 19-jarige man uit Smilde oplegde voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De man zat achter het stuur toen hij op 19 september met de wagen tegen een boom botste. Twee inzittenden overleefden de klap niet. Het OM eiste een jaar jeugddetentie. De rechtbank legde de man een werkstraf van 240 uur op.

,,Het OM vindt een werkstraf in deze zaak niet passend. Het doet geen recht aan de ernst van het gebeuren”, zei woordvoerster Manon Hoiting van het OM. De Smildeger en zijn passagiers stapten na een voetbaltraining van Asser Boys in de auto en reden naar huis.

De spelers hadden na de training nog bier gedronken. De bestuurder zei op zitting dat hij drie glazen bier op had. De rechtbank hield rekening met het feit dat de man niet eerder was bestraft. Bovendien speelde de groepsdruk in de wagen, om in te halen, ook een rol vond de rechter.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn