OM eist werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval Finsterwolde

OM eist werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval Finsterwolde

Geschreven door | 2022-01-26T14:50:29+00:00 26 januari, 2022|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ANP) – Voor het veroorzaken van een ongeval bij het Groningse Finsterwolde, waarbij drie mannen om het leven kwamen, eist de officier van justitie tegen de 34-jarige Sandra K. uit Bad Nieuweschans een werkstraf van 150 uur en voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. K. was in de nacht van 15 op 16 augustus 2020 de bestuurster van een auto die in een bocht tegen een boom botste en in brand vloog.

De hulpdiensten vonden de vrouw zwaargewond in de sloot. Pas na het blussen ontdekten zij de verkoolde lichamen van drie passagiers van 29, 33 en 41 jaar uit Finsterwolde. De vrouw kon zich na het drama niets meer van het ongeluk herinneren. Ze wist nog wel dat ze samen met haar 41-jarige overbuurman naar een feest was gereden om haar 29-jarige vriend en zijn kameraad op te halen.

Buurtbewoners verklaarden dat zij vlak voor de harde klap een auto hadden gehoord, die hard reed. Dit wordt volgens de officier van justitie bevestigd door de beelden van een beveiligingscamera, waarop is te zien dat de auto op hoge snelheid voorbijreed. De vrouw maakte volgens de aanklaagster een aanmerkelijke verkeersfout door te hard over een verkeersdrempel te rijden. Hierdoor raakte de auto in onbalans en verloor de bestuurster de controle over het stuur.

De officier hield er in haar eis rekening mee dat K. door dit ongeval haar partner en de vader van hun vijf weken oude baby is kwijtgeraakt. Ze is niet eerder met justitie in aanraking geweest. K. verliet halverwege de zitting geƫmotioneerd de zaal. Ze kon het mentaal niet langer meer aan en de zaak ging verder zonder haar.

De rechtbank doet 8 februari uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn