OM eist werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval bij Zuidwolde

OM eist werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval bij Zuidwolde

Geschreven door | 2019-09-12T19:13:50+00:00 12 september, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Het Openbaar Ministerie eiste voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval bij Zuidwolde een werkstraf van 240 uur tegen een 23-jarige man uit Amsterdam. Daarnaast zou de man een rijontzegging van een jaar opgelegd moeten krijgen. 

De man viel als bestuurder van een bestelbus op 26 april 2018 op de N48 in slaap. Hij stuurde daardoor de bus ongemerkt naar de verkeerde weghelft. Zijn bijrijder tikte hem wakker. Maar te laat. De Amsterdammer botste op de auto van een 59-jarige vrouw uit Nieuw-Amsterdam. Zij overleed kort daarop.

De officier van justitie vond dat de man zeer onoplettend en onvoorzichtig heeft gereden. De dood van de vrouw valt hem te verwijten, vond de officier. De Amsterdammer zei direct na de botsing tegen omstanders dat hij in slaap was gevallen. Dit herhaalde hij bij de politie. Hij was al ruim een uur erg moe.

De officier vond het kwalijk dat de man geen rust had genomen of had geruild met de bijrijder. Het was zijn laatste ritje en hij wilde graag naar huis, antwoordde de man. In zijn bloed zijn geen sporen van alcohol of drugs gevonden. De man was op zitting erg geëmotioneerd. Hij was nog nooit eerder met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank doet 26 september uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn