OM eist cel voor dodelijk ongeval Asser Boys

OM eist cel voor dodelijk ongeval Asser Boys

Geschreven door | 2019-03-05T13:41:05+00:00 05 maart, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Voor het veroorzaken van een ongeval in Assen waarbij twee 19-jarige mannen om het leven kwamen heeft het Openbaar Ministerie twaalf maanden jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen de 19-jarige Mark B. uit Smilde. Ook eist de officier van justitie dat het rijbewijs van B. voor drie jaar wordt ingetrokken.

B. reed op 19 september na een voetbaltraining met vier clubgenoten terug naar huis. Hij was onder invloed van alcohol. Hij reed te hard en haalde op een verkeersdrempel een andere auto in. B. raakte de macht over het stuur kwijt en botste via een lantaarnpaal tegen een boom. De verdachte maakte volgens de aanklager een grove verkeersfout waardoor het ongeval hem te verwijten valt.

B. en een teamgenoot raakten zwaargewond. Een vijfde inzittende liep lichte verwondingen op. Twee passagiers overleden direct aan hun verwondingen.
B. zei tegen de politie dat hij na de training drie flesjes bier had gedronken. De sfeer in de auto was jolig. Ze reden achter de auto aan van een andere clubgenoot.
In de wagen van B. zou zijn geroepen: ,,Haal ‘m in, haal ‘m in”. B. reed op een klinkerweg minstens 60 kilometer per uur, terwijl daar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt.

Tijdens de emotionele zitting kwamen ook de vaders van de omgekomen mannen aan het woord. Beide zetten een portret van hun zoon voor zich neer toen zij hun verhaal hielden. Ze waren teleurgesteld in de verdachte, omdat zij van de politie moesten horen dat B. had gedronken. B. zei in zijn laatste woord: ,,Ik kan het niet terugdraaien. Ik voel mij enorm schuldig.”

Uitspraak is op 19 maart.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn