OM eist cel en jeugd-tbs tegen jonge overvaller

OM eist cel en jeugd-tbs tegen jonge overvaller

Geschreven door | 2019-03-12T21:14:59+00:00 12 maart, 2019|Assen, Rechtbank|
ASSEN/HOOGEVEEN (ADP) – Tegen een 17-jarige jongen uit Elim heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 202 dagen jeugddetentie geëist. Ook eiste de officier van justitie jeugd-tbs. De jongen pleegde tussen februari en half juni vorig jaar vier overvallen en een straatroof in Hoogeveen, Hollandscheveld en Hardenberg.

De slachtoffers waren allemaal oudere mensen. De buit bedroeg in totaal een paar honderd euro, twee iPads en een telefoon. De jongen heeft alles bekend.

Tasjesroof
De eerste woningoverval pleegde de Elimmer op 13 februari vorig jaar in Hardenberg. Hij bedreigde de bewoner met een mes en maakte 130 euro buit. Een week later beroofde hij in Hoogeveen een vrouw van haar tas met daarin 160 euro. Daarbij trapt hij de oudere vrouw in het gezicht.

Schreeuwen om geld
Op 5 maart overviel hij een echtpaar aan de Da Costastraat in Hoogeveen. Ook deze slachtoffers bedreigde hij met een mes terwijl hij schreeuwde dat ze geld moesten geven. Hij kreeg 90 euro mee. Een week later deed hij hetzelfde bij een bejaarde vrouw uit Hollandscheveld. Daar maakte hij 25 euro buit.

In juni sloeg hij opnieuw toe bij een vrouw in hetzelfde dorp. Zij raakte gewond toen de jongen haar omver duwde en schopte. Van haar stal hij iPads en een telefoon. In augustus werd de jongen aangehouden.

Gesloten deuren
Omdat de Elimmer minderjarig is stond hij bij de rechtbank in Assen achter gesloten deuren terecht. Op 26 maart doet de rechtbank uitspraak.

Over de auteur:

Annemiek Meijer werkt sinds 2006 als rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze is freelance journalist/tekstschrijver en werkt ook voor onder meer RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, het Huus van de Taol (Zinnig en de B’ART) en Drenthe Magazine. Op Twitter heet ze @AnnemiekM