OM eist cel en beroepsverbod voor seksueel misbruik door tatoeëerder

OM eist cel en beroepsverbod voor seksueel misbruik door tatoeëerder

Geschreven door | 2019-04-02T20:24:48+00:00 02 april, 2019|Leeuwarden, Rechtbank|

LEEUWARDEN (ADP) – Voor het seksueel betasten van drie vrouwen tijdens het zetten van tattoos en piercings hangt een 45-jarige tatoeëerder uit Tolbert een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Hiervan moet een jaar voorwaardelijk zijn. Ook eiste de officier van justitie een beroepsverbod voor de duur van vijf jaar.

Drie vrouwen, waaronder een minderjarige (17), deden eind 2017 en begin 2018 aangifte. Ze waren aangerand in de tattoo shop van de Tolberter in Groningen. De man stak bij de 17-jarige een hand in haar sportbroekje, terwijl hij op haar bovenbeen een tattoo zette. Het meisje was voor de derde keer in de shop. En die keer voor het eerst alleen.

Het meisje zei tegen de man dat hij moest stoppen. ,,Dan neem je de volgende keer toch weer jouw moeder mee”, had de man tegen haar gezegd. Ontucht vond de officier van justitie in dit geval bewezen. De twee andere vrouwen kregen een clitorispiercing ingezet. Hij duwde daarbij meermalen zijn vinger bij hen naar binnen. Hier is sprake van seksueel binnendringen, oftewel verkrachting zei de officier.

‘Tijdens het tatoeëren stap je niet ineens uit de stoel’

Officier van justitie

 

Hij tilde er zwaar aan dat de tatoeëerder de vrouwen overrompelde. De slachtoffers waren op dat moment even aan hem overgeleverd. ‘Tijdens het tatoeëren stap je niet ineens uit de stoel’, zei de officier. Het derde slachtoffer las op Facebook dat de tatoeëerder was aangehouden voor aanranding en verkrachting. Zij stapte daarop met haar verhaal naar de politie. De man ontkent deze beschuldiging.

De Tolberter werd in 2012 al eens voor vergelijkbare feiten veroordeeld tot 12 maanden cel. Hiervan waren 4 maanden voorwaardelijk. Hij pakte na het uitzitten van zijn straf zijn beroep als tatoeëerder en piercer weer op. De man zei dat hij niet doelbewust de vrouwen aanrandde. ‘Ik kwam tijdens het concentreren in een soort roes terecht’, zei hij tegen de rechters.

De man moet zich volgens de eis laten behandelen. De Tolberter heeft een roerig leven achter de rug waarin drugs en prostitutie een rol hebben gespeeld. Zijn grootste dieptepunt noemde de man de moord op zijn neefje en nichtje in 2005. De kinderen van zijn zus werden in Tolbert vermoord door de toenmalige vriend Avi C.

C werd begin 2010 in hoger beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor dubbele doodslag.  De advocaat vroeg de Tolberter alleen te veroordelen voor twee feiten, die door de man zijn bekend. Een kortere celstraf was dan volgens hem op zijn plaats.

De officier vroeg voor een slachtoffer een schadevergoeding van 1500 euro toe te kennen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn