Meer aangiftes van aanrandingen en verkrachtingen tegen Groninger dansschoolhouder

Meer aangiftes van aanrandingen en verkrachtingen tegen Groninger dansschoolhouder

Geschreven door | 2020-12-23T23:07:28+00:00 23 december, 2020|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Het aantal aangiftes van aanranding en verkrachting tegen een 37-jarige dansschoolhouder uit Groningen is opgelopen naar dertien. De slachtoffers komen niet alleen uit de provincie Groningen, maar ook uit Hoogeveen en Utrecht. 

 

Dit rechtbank bepaalde tijdens een eerste inleidende zitting dat de man in elk geval blijft vastzitten tot de volgende pro forma-zitting op 12 maart. De dansdocent wordt verdacht van het verkrachten, aanranden van leerlingen of pogingen daartoe. Dit gebeurde vanaf 2015. Volgens het Openbaar Ministerie waren sommige slachtoffers ook medewerkers van de dansschool.

 

De meisjes werden misbruikt terwijl zij tijdens het stretchen in een spagaat zaten. Zonder hulp kwamen zij niet uit die houding. Ze konden geen kant op. De man zou hen hebben voorgehouden dat zij, om een professionele danser in Amerika te worden, goed moesten stretchen. Volgens de officier van justitie maakte de man misbruik van zijn positie als dansleerkracht.

 

De meeste slachtoffers zijn minderjarig. Sommigen zijn meerdere keren misbruikt. De verdachte kwam niet naar de zitting. Via een videoverbinding sprak hij met de rechters. Hij vond het jammer dat de zaak zo breeduit in de publiciteit is gekomen. “Ik ben inmiddels drie keer binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) verhuisd”, zei hij tegen de rechter. De verdachte is door een psycholoog onderzocht, het wachten is op een psychiatrisch onderzoek.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn