Man steelt kraan bij de McDonalds omdat het eten niet lekker is

Man steelt kraan bij de McDonalds omdat het eten niet lekker is

Geschreven door | 2020-01-22T20:30:10+00:00 22 januari, 2020|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 30-jarige man uit Ter Apel was zo ontevreden over het eten bij de McDonalds dat hij uit woede de wc’s onderplaste en de kraan uit het toilet meenam. Bij de diefstal van de kraan werd hij op heterdaad betrapt.

De man ging in de toiletten van de McDonalds in Stadskanaal tekeer nadat hij zijn onvrede over het eten had geuit en geen geld terugkreeg. Woensdag stond hij voor de politierechter in Groningen. Daar verklaarde hij dat hij op het moment van de diefstal psychische problemen had. Later nam hij contact op met het fastfoodrestaurant om zijn excuses aan te bieden, maar toen lag de aangifte er al.

 

‘Heftige periode’

De officier van justitie verwondert zich over de daad. ,,Wie steelt er nu een kraan omdat het eten niet lekker is?” Toch houdt ze in haar strafeis rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man.

,,Het speelde zich af in een heftige periode in zijn leven. Dat praat de actie niet goed, maar geeft wel de context weer.’’ Ze eist een werkstraf van twintig uur met een proeftijd van een jaar.

 

Eerder veroordeeld voor diefstal

Ook de politierechter houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. ,,U bent eerder veroordeeld voor diefstallen, maar nu dacht u niet: ‘wat een mooie kraan, die wil ik hebben’. Ik denk dat het voldoende vaststaat, dat u dit deed uit psychische onbalans.‘’

Toch hoeft de man van de rechter niet te werken. Hij legt hem een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur op met de proeftijd van een jaar.

 

Over de auteur:

Laura Smit zit al sinds 2010 in de rechtbank en is nu ook rechtbankverslaggever voor het ADP. Daarnaast is ze freelancejournalist voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Twitteraars kennen haar als @annalaura87