Man stalkt zes jonge vrouwen: ‘Het was een zucht naar seks en liefde’

Man stalkt zes jonge vrouwen: ‘Het was een zucht naar seks en liefde’

Geschreven door | 2021-07-13T20:56:58+00:00 13 juli, 2021|Groningen, Rechtbank|

Een 29-jarige Stadjer heeft in de rechtbank bekend dat hij vanaf augustus 2015 vijf jaar lang zes jonge vrouwen gestalkt heeft in Stad.

‘Ik was zwaar aan de drugs en was erg op zoek naar seks en liefde’, zei de man. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tegen hem een celstraf van 28 maanden, waarvan 20 maanden voorwaardelijk.

Er is het nodige met hem aan de hand, erkende de man zelf ook op zitting. Hij moet langdurig en zorgvuldig worden behandeld, eerst klinisch en daarna ambulant, zei de officier van justitie. Daarom eiste ze een proeftijd van vijf jaar.

’s Nachts bellen

De man zette het leven van de jonge vrouwen volledig op de kop. Hij belde hen anoniem, stuurde vele sms- en WhatsApp-berichten, seksueel getinte berichten en filmpjes of belde hen s nachts en liet geluiden horen die voor seks moesten doorgaan.

Hij leerde zijn slachtoffers via via kennen. ‘Ik was telkens een beetje verliefd op hen’, zei hij op zitting. De rechter vroeg zich hardop af of dit niet treiteren was. De Stadjer zei daarop dat hij zichzelf door de drugs niet in de hand had.

Stopgesprekken

De officier van justitie tilde er zwaar aan dat de man bleef doorgaan, ondanks de diverse stopgesprekken die hij had met de politie. Enkele slachtoffers hadden werk in de zorg- en hulpverlening en werden via die weg belaagd.

De officier van justitie eiste ook een contactverbod met alle slachtoffers en een locatie-verbod voor de omgeving Hoogkerk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn