Man moet werken voor autokraak, ondanks hardnekkige ontkenning

Man moet werken voor autokraak, ondanks hardnekkige ontkenning

Geschreven door | 2021-07-03T08:32:11+00:00 02 juli, 2021|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – “Ik twijfel niet. Ik heb hier de foto’s en kijk naar u. Ik zie één en dezelfde persoon”, zegt de rechter tegen een 32-jarige man uit Emmen. De man krijgt voor een auto-inbraak een werkstraf van 90 uur opgelegd.

 

Hij staat terecht voor een autokraak op 18 juni 2020 bij het Noordbargerbos in Emmen. Een vrouw gaat met haar hond wandelen en ziet bij terugkomst een gebroken autoruit. Ze mist haar portemonnee met inhoud. Een camera in de buurt heeft de autokraak op beeld gezet. De agenten zien op de beelden een andere auto stoppen. Een man stapt uit, loopt naar de auto van de vrouw en vertrekt met een zwarte portemonnee in de hand.

 

‘Ik herken u’

Via het kenteken van die auto komen de agenten bij de man uit. Hij erkent dat hij wel eens wandelt met zijn hond in dat bos. Als hij de beelden ziet beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Op verzoek van zijn advocaat, die eerst ook de beelden wil zien. Op zitting ontkent de man de inbraak. Hij is niet de persoon die op de beelden staat. Ook zijn advocaat noemt de gelijkenis twijfelachtig. De rechter twijfelt niet: “Ik herken u”.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn