Man licht slagers, fietsenzaken en hotels op: OM eist jaar celstraf

Man licht slagers, fietsenzaken en hotels op: OM eist jaar celstraf

Geschreven door | 2019-01-25T11:58:01+00:00 25 januari, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – ‘Bij fraudezaken is een gevangenisstraf niet heel gebruikelijk, behalve als het er heel veel zijn. Dat is nu het geval.’ De officier van justitie eiste donderdag een jaar gevangenisstraf tegen een 52-jarige man die voor duizenden euro’s bedrijven oplichtte in onder meer Musselkanaal, Aalden en Coevorden. 

De man was actief als oplichter in de periode 11 oktober 2016 tot en met 8 februari 2017. Inmiddels zit hij vast in Duitsland, waar hij ook betrapt werd.

Vleesproducten, elektrische fietsen en hotelovernachtingen 

Onder een valse naam troggelde de man bij meerdere slagers een grote hoeveelheid vleesproducten af die hij vervolgens nooit betaalde. Datzelfde deed hij bij tientallen fietsenzaken, waar hij elektrische fietsen huurde maar nooit terugbracht. Ook bracht hij een paar nachten door in een hotel in Coevorden, zonder te betalen.

,,Het is zo vreselijk veel allemaal, er zijn zo vreselijk veel slachtoffers”, sprak de officier. ,,Zij zijn stuk voor stuk het vertrouwen in klanten kwijt, waarbij dat helemaal niet zou hoeven. Het is zo’n vijftien keer gebeurd en hij heeft bovendien nooit de intentie gehad te betalen.”

De officier had voor de optelsom aan strafbare feiten twee jaar cel willen eisen, maar doet dit niet omdat de man al in Duitsland vastzit.

Uitspraak volgt op 7 februari.

Over de auteur:

Lidian Boelens doet de ene helft van de week socialemediadingen voor de Universiteitskrant in Groningen. Andere dagen is ze voor het ADP in de rechtbank te vinden, of neemt ze als freelancer leuke schrijf- en videoklussen op zich. Twitteraars kennen haar als @lidianboelens