Man die zoontje (1,5) wilde doden bij Boomkroonpad: ‘Ik stak één keer, het spijt mij zo’

Man die zoontje (1,5) wilde doden bij Boomkroonpad: ‘Ik stak één keer, het spijt mij zo’

Geschreven door | 2022-08-31T12:52:27+00:00 31 augustus, 2022|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – De 47-jarige man die zijn zoontje van anderhalf jaar oud wilde doden met een mes blijft de komende drie maanden in zijn cel in Zwolle. Dit besliste de rechter vandaag tijdens de tweede inleidende zitting in Assen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is opgeschoven van medio oktober naar begin november.

 

De man verscheen vandaag voor het eerst fysiek voor de rechtbank in Assen. Tijdens de vorige korte zitting in juni was de man via een beeldscherm te zien en te horen. De man was destijds zwaar geëmotioneerd. Deze keer hoorde hij in alle rust aan hoe zijn zaak er voor stond.

 

Met kracht

Achter hem zaten de moeder van het slachtoffertje en familieleden op de publieke tribune. De man zit sinds 27 februari vast, nadat hij bij het Boomkroonpad bij Drouwen werd overmeesterd door agenten. Hij had voor de ogen van deze agenten met kracht een mes in de borst van het jongetje geduwd.

 

Poging tot moord

Door het ingrijpen van de twee agenten en een verpleegkundige, die toevallig in het bos was, overleefde het kind de aanval van zijn vader. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van poging tot moord, omdat er aanwijzingen zijn dat de vader van plan was zijn kind te doden.

 

In een doek

De man liet thuis in Gasselte een briefje achter en nam het kind mee naar het bos. Hij nam ook een mes mee dat hij in een theedoek wikkelde. De moeder belde na het lezen van het briefje de politie. De man werd snel gevonden, maar de agenten konden niet voorkomen dat de vader zijn kind stak.

 

In gesprek

“Ik heb maar één keer gestoken, niet meermalen”, zei de man tegen de rechter, terwijl de emoties zichtbaar bij hem opborrelden. Hij gaf aan dat hij graag met de moeder van het kind in gesprek wil. “Dat is een traject dat buiten de rechtbank om gaat”, zei de rechter.

 

‘Het spijt mij zo’

De verdachte is inmiddels psychisch onderzocht. Het rapport hiervan is nog niet klaar. Enkele getuigen moeten nog worden gehoord bij de rechter-commissaris. “Het spijt mij zo, het spijt mij zo”, zei de man tegen de familie op de tribune, toen hij de zaal verliet.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn