Lelystedeling drogeerde en verkrachtte twee jongens

Lelystedeling drogeerde en verkrachtte twee jongens

Geschreven door | 2018-11-30T11:57:32+00:00 30 november, 2018|Assen, Rechtbank|

ASSEN/LELYSTAD (ADP) – Het Openbaar Ministerie verdenkt een 46-jarige man uit Lelystad van het drogeren en het verkrachten van twee jongemannen. Ook werd er bij de man kinderporno aangetroffen.

Dit bleek tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Assen. De man werd in augustus aangehouden nadat één van de slachtoffers aangifte deed. Hij zou op 17 augustus op een camping in de buurt van Meppel zijn verkracht. Dit gebeurde volgens de officier van justitie nadat de man ongemerkt de bedwelmende drug GHB in het blikje bier van het slachtoffer had gedaan. Toen de jongen onwel werd en op bed ging liggen, werd hij naar eigen zeggen verkracht. Het slachtoffer woonde onder begeleiding en leerde de 46-jarige man kennen via de gay-site bull-chat. Beiden spraken af om te vissen. Het slachtoffer logeerde bij de verdachte op de camping. Tijdens de tweede logeerpartij ging het mis. Een aangifte volgde.

Ook een tweede slachtoffer deed aangifte. Hij zou in de periode van januari 2014 tot eind 2016 in Meppel en Lelystad meerdere malen zijn gedrogeerd en verkracht. Volgens Harry Koning, de advocaat van de verdachte, ontkent zijn cliënt de verkrachting van deze aangever. Met die man zou hij een relatie hebben gehad, zo zei de advocaat. In het dossier zitten 3500 chatgesprekken, waaronder gesprekken met de aangevers. Op verzoek van de advocaat worden ook de gesprekken met deze aangever uit die periode toegevoegd aan het dossier. Daaruit moet de relatie blijken.

De Lelystedeling is onderzocht door een psycholoog. Dit rapport is nog niet gereed. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 30 januari.

 

Over de auteur:

Jolien Bennema was juf, maar is nu journalist, tekstschrijver en rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze schrijft mooie verhalen voor het Dagblad van het Noorden en is tekstschrijver bij Het Geheime Wapen. Jolien twittert als @Jolienbennema