Leegspuiten brandblusser in politiebureau ‘was geintje’

Leegspuiten brandblusser in politiebureau ‘was geintje’

Geschreven door | 2020-01-26T20:06:10+00:00 26 januari, 2020|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Het leegspuiten van een brandblusapparaat in het politiebureau in Coevorden ‘was een geintje’, zei een 20-jarige man uit Coevorden tegen de politierechter. Hij kreeg een werkstraf van 40 uur opgelegd.

 

De Coevordenaar was op 2 september met vrienden in Coevorden en hij wilde stoer doen. Bij de haven haalde hij een brandblusser uit een kastje. Voor de ogen van verbaasde agenten spoot hij de blusser leeg. Het bureau was een tijdlang niet toegankelijk en moest worden schoongemaakt.

 

De man stond terecht voor diefstal, vernieling en het beledigen van een agent en treinconducteur. Dat laatste gebeurde op  20 november in Emmen. De man kreeg een woordenwisseling over een treinkaartje en begon te schelden. Naast de werkstraf moet hij de schoonmaakkosten van 117 euro betalen. 

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn