Kind (8) loopt brandwonden op door lijm in vuurton, voorwaardelijke werkstraf voor dader

Kind (8) loopt brandwonden op door lijm in vuurton, voorwaardelijke werkstraf voor dader

Geschreven door | 2022-08-26T09:20:52+00:00 26 augustus, 2022|Assen, Rechtbank|

Een 28-jarige man uit Meppen is voor het zwaar verwonden van een 8-jarig jongetje veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur. De man gooide pvc-lijm in een vuurton. Het kind, dat erbij stond, liep tweede- en derdegraadsbrandwonden op.

Het incident gebeurde op 3 april vorig jaar bij de buren van de 28-jarige man uit Meppen. Terwijl het vuur smeulde liep de man naar de schuur van de vader van het jongetje en haalde een fles. Het jongetje liep met de man mee. Terug bij de ton goot de 28-jarige vloeistof uit de fles in het smeulend vuurtje. “Dat ontplofte en viel bovenop mij’, zei het kind later tegen de politie.

Onvoorzichtig en onachtzaam

De man heeft door het gooien van brandbaar middel in vuur zeer onvoorzichtig en onachtzaam gehandeld, oordeelde de rechter. Door zijn schuld liep het kind zwaar lichamelijk letsel op. De rechter hield er rekening mee dat de man heel veel berouw toonde. De relatie met het slachtoffertje en de ouders is inmiddels hersteld.

Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke taakstraf van 100 uur, maar de rechter gaat daar niet in mee, en legde de dezelfde straf voorwaardelijk op. Als de man binnen twee jaar niet weer de fout ingaat, ontloopt hij de werkstraf.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn