Jaar cel voor grof geweld tegen agent na inbraak bij voetbalclub

Jaar cel voor grof geweld tegen agent na inbraak bij voetbalclub

Geschreven door | 2019-05-02T20:20:07+00:00 02 mei, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN/ZWEELOO (ADP) – Een man uit Coevorden is veroordeeld tot één jaar cel voor een diefstal met geweld in Zweeloo. Hij mishandelde een politieagent die hem betrapt na een inbraak in het clubgebouw van voetbalclub VV Sweel. Vijf maanden van de straf zijn voorwaardelijk. 

Ook moet de man zich in zijn proeftijd laten behandelen voor ADHD en omdat hij drugsverslaafd is. De rechtbank bepaalde ook dat hij 750 euro schadevergoeding moeten betalen aan de politieagent.

‘Goed dat ik geen wapen bij me had’
De agent vertelde tijdens de rechtszaak dat hij tijdens het geweld had gevreesd voor zijn leven. Hij betrapte de 27-jarige man op Eerste Kerstdag rond 6 uur ’s ochtends, nadat hij 150 euro uit het clubgebouw had gestolen. De agent woont vlakbij de het sportcomplex en is al twintig jaar vrijwilliger bij de club. De Coevordenaar probeerde te vluchten op zijn scooter, maar de agent reed hem klem. Daarna viel de man aan: de agent kreeg meerdere vuistslagen en trappen.

Vervolgens bedreigde de Coevordenaar de agent eerst met een houten paal, die hij in de buurt vond en daarna met een metalen staaf. Toen de Coevordenaar daarmee aan kwam rennen, vluchtte de agent zijn auto in. “De vuistslagen kon ik hebben, maar toén vreesde ik voor mijn leven. Het was voor ons allebei goed dat ik geen wapen bij me had, want ik had geschoten”, zei de agent twee weken terug tijdens de rechtszaak.

Eten voor dochtertje

De man uit Coevorden betuigde spijt. Hij legde uit dat hij was gaan inbreken, omdat hij geen geld had om eten voor zijn dochtertje kon kopen, die later die dag bij hem zou komen. De man is ook veroordeeld voor een poging tot inbraak bij de tennisclub in de Emmer wijk Bargeres.

Over de auteur:

Annemiek Meijer werkt sinds 2006 als rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze is freelance journalist/tekstschrijver en werkt ook voor onder meer RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, het Huus van de Taol (Zinnig en de B’ART) en Drenthe Magazine. Op Twitter heet ze @AnnemiekM