Inbreker maakt vijf euro buit en moet drie maanden zitten

Inbreker maakt vijf euro buit en moet drie maanden zitten

Geschreven door | 2019-11-27T19:33:56+00:00 27 november, 2019|Assen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 37-jarige man uit Groningen moet voor een inbraak in een snackbar aan de Korreweg in Groningen drie maanden de cel in. De Stadjer maakte vijf euro buit. 

De man kwam niet ver met de gestolen vijf euro’s. Twee getuigen hoorden 10 november een flinke klap en zagen een man uit een snackbar komen. Een van de getuigen rende de inbreker na, de ander belde de politie. De inbreker, de 37-jarige Stadjer, werd ingehaald en aangehouden.

De Stadjer kreeg in augustus nog vijftien maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk opgelegd voor een inbraak en een overval op een videotheek in Groningen. Tegen dit vonnis is de Stadjer in hoger beroep gegaan.

De man kampt met een verslavingsprobleem. Hij werd hiervoor behandeld, maar moest de kliniek uit nadat hij met een ander op de vuist ging. De advocaat van de Stadjer vroeg een deels voorwaardelijke straf, zodat de Stadjer een begeleidingstraject in kon.

De rechter zag dit niet zo zitten: ,,U hebt kansen gekregen, maar nam die niet aan”. De officier van justitie eiste vier maanden cel, de rechter vonniste iets milder.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn