Hogere straf voor datingfraudeur Onno P.

Hogere straf voor datingfraudeur Onno P.

Geschreven door | 2022-06-01T08:30:38+00:00 01 juni, 2022|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – De 51-jarige Onno P. die drie verliefde vrouwen in de gemeente De Fryske Marren, Assen en Hardenberg oplichtte is veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De straf is aanzienlijk hoger dan de geëiste negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechter vond de geëiste straf geen recht doen aan de ernst van de zaak.  

 

De rechter had de man achttien maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) op willen leggen, maar de zaak was dusdanig verouderd dat P. twee maanden strafkorting kreeg. De man lichtte de vrouwen in de periode van 2013 tot 2018 op door een relatie met hen aan te knopen. De vrouwen dachten dat zij een exclusieve liefdesrelatie met hem hadden en vertrouwden hem volledig. Ondertussen onderhield P. meerdere relaties tegelijkertijd. De zaak kwam aan het rollen nadat één van de vrouw onraad rook en haar verhaal vertelde in het programma Opgelicht?! Daarna kwamen meerdere meldingen binnen.

 

Verzinsels

De rechter tilde er zwaar aan dat de man misbruik maakte van het vertrouwen die de vrouwen in hem hadden. Zij dachten een relatie te hebben met een vermogend man die af en toe buiten zijn schuld in de financiële problemen kwam. Het waren verzinsels om geld los te peuteren. “Het waren geen enkele onwaarheden, maar een opeenstapeling van leugens”, zei de rechter. Hij heeft de levens van deze vrouwen ernstig beschadigd en zadelde hen op met een enorme schaamte- en schuldgevoel. Hij moet hen een schadebedrag van ruim 152.000 euro betalen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn