In hoger beroep vijf jaar cel en tbs voor verkrachting pubermeisjes uit instelling

In hoger beroep vijf jaar cel en tbs voor verkrachting pubermeisjes uit instelling

Geschreven door | 2018-12-22T18:47:47+00:00 22 december, 2018|Het Hof, Leeuwarden|

GRONINGEN (ADP) – Voor het verkrachten van drie pubermeisjes die in een instelling verbleven is een 47-jarige Stadjer in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel. De man kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank in Groningen de man in februari oplegde.

De man werd ervan beschuldigd dat hij vier slachtoffer maakte. De hogere rechters spraken de man van een verkrachting vrij, vanwege te weinig bewijs. De man kreeg de straf ook opgelegd voor verboden wapenbezit. Dit gebeurde allemaal in 2015 en 2016 in Groningen.

De slachtoffers waren kwetsbare meisjes met beperkingen. Zij stonden onder toezicht van Jeugdhulp. Zij kregen in de woning van de Stadjer drank en drugs en werden gedwongen tot seks. Het Hof tilde er zwaar aan dat de man wist van de situatie waarin de meisjes verkeerden en hij maakte hier misbruik van. Hij moet hen ieder een schadevergoeding van 5000 euro betalen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn