Hof: 20 maanden cel doodslaan dakloze Azziz Barre

Hof: 20 maanden cel doodslaan dakloze Azziz Barre

Geschreven door | 2018-11-28T18:56:24+00:00 28 november, 2018|Het Hof|

GRONINGEN (ADP) – Een 27-jarige oud-Stadjer is voor het doodslaan van de dakloze Azziz Barre veroordeeld tot twintig maanden cel. De hogere rechters vonden mishandeling met de dood ten gevolge bewezen.

Azziz Barre (40) was een uit Somalie afkomstige man die in zijn geboorteland kindsoldaat was. Hij kwam via omwegen in Groningen terecht. Hij was verslaafd aan drugs en verward.

Barre kwam op 7 april 2014 in de Stad de toen 23-jarige Stadjer tegen. Die zei dat hij door de Somalier werd bedreigd en sloeg hem tegen het hoofd. Volgens getuigen mepte de Stadjer uit het niets. Het Hof vond dat hier geen sprake was van noodweer.

Door de vuistslag liep de zwerver meerder schedelbreuken op. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De Stadjer kreeg de straf ook voor het mishandelen van twee personen in maart 2014. Hij bemoeide zich zonder reden met een gevecht en sloeg de twee slachtoffers.

Het Hof vond het aannemelijk dat de Stadjer iemand is die geneigd is snel geweld te gebruiken. Daarnaast nam het Hof in het oordeel mee dat de oud-Stadjer niet eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twee jaar, het Hof ging iets lager zitten.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn