Gymleraar jaar cel in voor ontucht met leerlinge

Gymleraar jaar cel in voor ontucht met leerlinge

Geschreven door | 2018-08-20T20:12:53+00:00 20 augustus, 2018|Het Hof|

LEEUWARDEN/SIDDEBUREN (ADP) – Een 41-jarige man uit Siddeburen is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel. Hiervan is de helft voorwaardelijk. De man was tot 2012 gymleraar van een middelbare school in zijn woonplaats. Hij had een seksuele relatie met een leerlinge.

 

De straf is gelijk aan die van de rechtbank in Groningen in november van vorig jaar. De man ging destijds zelf in hoger beroep, hij had inmiddels hulp gezocht. Maar dit was voor het gerechtshof geen aanleiding om de straf te matigen.

 

Bekentenis

De man had in de periode van 2010 tot 2012 een seksuele relatie met een leerlinge van die school. Dat begon toen ze 15 jaar oud was. Toen dit uitkwam werd de man ontslagen. Hij bekende de ontucht.

 

Beroepsverbod

Het Openbaar Ministerie eiste twee welen geleden in hoger beroep een celstraf van 2,5 jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Daarnaast zou de man ook een beroepsverbod voor de duur van vijf jaar opgelegd moeten krijgen.

 

Kwetsbare gezinnen

De man had namelijk het plan opgevat om een bedrijf te starten om kwetsbare gezinnen te begeleiden. Het Hof nam het beroepsverbod voor de duur van vijf jaar over en zette hiermee een streep door deze plannen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn