Tbs voor kopschoppen op de Grote Markt

Tbs voor kopschoppen op de Grote Markt

Geschreven door | 2019-07-23T19:35:07+00:00 23 juli, 2019|Groningen|

GRONINGEN (ADP) – Voor poging tot doodslag is een 31-jarige man uit Groningen tbs met dwangverpleging opgelegd. Hij schopte op nieuwjaarsochtend een 31-jarige man uit Hoogeveen meermalen tegen het hoofd. 

De Hoogevener werd door de Stadjer en zijn vriend ingesloten. De man uit Hoogeveen haalde als eerste uit met zijn vuisten. Hij raakte de Stadjer niet en gleed uit. Toen hij op de grond lag kreeg hij rake schoppen tegen het hoofd.

De Stadjer trapte het slachtoffer zelfs toen hij roerloos op de grond lag. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident werd door camera’s in de binnenstad vastgelegd. Van noodweer was volstrekt geen sprake, meende rechter. De Stadjer is vaker voor geweldsdelicten veroordeeld. Hij werd in december nog veroordeeld tot vier maanden cel, omdat hij zijn schoonzus een gebroken knie schopte.

De man heeft een persoonlijkheidsstoornis en is licht verstandelijk beperkt. Hij heeft tot nu toe niet aan behandelingen mee willen werken. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tbs met dwangverpleging. De rechter volgde het OM hierin. De samenleving dient tegen de grillen van de Stadjer te worden beschermd. Zonder een gedwongen behandeling, waarmee direct wordt aangevangen, is de kans op herhaling te groot.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn