Filiaalmanager modeconcern drukt geld achterover: taakstraf

Filiaalmanager modeconcern drukt geld achterover: taakstraf

Geschreven door | 2024-03-28T14:41:36+00:00 28 maart, 2024|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 26-jarige oud-filiaalmanager van een modezaak in Groningen is voor verduistering in dienstverband veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. Door de diefstal van de baas is de Stadjer op staande voet ontslagen.

 

Het ging allemaal te gemakkelijk, zei de man tegen de rechter. Als manager zat hij dicht op de geldstromen en ging er veel geld door zijn handen. Hij werd door een beveiliger op een idee gebracht, hoe hij ongezien geld kon wegnemen. De beveiliger vertelde dat die truc werd toegepast bij andere filialen. De manager besloot in juni 2022 die kunstgreep toe te passen.

 

Strafvoorstel

Helemaal waterdichte was dat kunstje niet. De man werd in september betrapt. Hij gaf toe en werd subiet van de loonlijst geschrapt. De Stadjer kreeg later een strafvoorstel van het Openbaar Ministerie (OM). De man ging met de schikking akkoord: een taakstraf van 60 uur. De zaak hoefde dan niet meer aan de rechter te worden voorgelegd.

 

Gestolen geld terugbetaald

De Stadjer reageerde vervolgens niet op telefoontjes en brieven. Het OM besloot de schikking in te trekken en moest de twintiger alsnog voor de rechter verschijnen. De man kwam zonder een advocaat. De Stadjer was niet eerder veroordeeld. Hij heeft weer werk en inmiddels het gestolen geldbedrag van bijna 1700 euro terugbetaald. De rechter besloot niet af te wijken van het eerdere strafvoorstel.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn