Exploitant Paintball Center Coevorden: ‘Ik steven af op een faillissement’

Exploitant Paintball Center Coevorden: ‘Ik steven af op een faillissement’

Geschreven door | 2019-02-12T21:12:09+00:00 12 februari, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Eigenaar Sebastiaan Bodde van het Paintball Center Coevorden (PCC) zit in zak en as nu zijn kersverse onderneming door de gemeente op slot is gegooid. De exploitant stapte vandaag naar de rechter in Groningen. Het pand moet weer open, anders dreigt een faillissement, zei de man tegen de rechter.

De gemeente was daar kort in, tijdens de zitting. De ondernemer heeft hiervoor niet de benodigde vergunningen. ‘Vorig jaar in juli is Bodde daarop gewezen. Hij moest stoppen met zijn activiteiten en gestaakt houden tot de vergunning is verleend’, zei een woordvoerster van de gemeente. ‘Maar Bodde stopte niet’. Het conflict liep zo hoog op, dat de gemeente 31 januari besloot het pand op slot te verzegelen.

Bodde verwijt de gemeente dat die niet met hem communiceert. Bodde diende een ontnemingsplan in, maar de gemeente had volgens hem telkens weer nieuwe vragen over dit plan. Het gesprek kwam maar niet verder. Er was vanuit de gemeente juist veelvuldig contact gezocht met Bodde, zei de woordvoerster van de gemeente tegen de rechter. ‘Zonder succes’.

Het PCC-centrum is gevestigd in een vervallen metaalfabriek. Het grenst aan een NAM-locatie. De buizen in de grond kunnen een gevaar vormen, zo vindt de gemeente. Bodde zal in eerste instantie een bodemsanering uit moeten laten voeren, om een vergunning te kunnen krijgen. Dit was nieuw voor de ondernemer. ‘De buizen zijn niet meer in gebruik. Ik zie het nut daar niet van in. Het pand stond negen jaar leeg en was verpauperd. Ik heb een ton in het pand gestoken om het veilig te maken. Nu is de zaak dicht en slaat de verpaupering weer toe. Afgelopen weekend is geprobeerd daar in te breken. We zijn terug bij af’, zei Bodde.

De gemeente moet haar handhaving stoppen en duidelijk zijn in wat er nodig is voor de benodigde vergunning, stelde de ondernemer tegen de rechter. Die gaat hier de komende twee weken over nadenken.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn