Ex-trainer WKE’16 verschijnt niet op zitting: OM verwijt man oplichting en fraude

Ex-trainer WKE’16 verschijnt niet op zitting: OM verwijt man oplichting en fraude

Geschreven door | 2019-04-04T22:28:29+00:00 04 april, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – De 49-jarige Pascal M. uit Groningen, ex-trainer van WKE’16 in Emmen, verscheen donderdagmiddag niet op zitting. De man zou terecht staan voor oplichting en fraude, maar de dagvaarding die naar zijn adres in Groningen werd verstuurd, heeft hem niet bereikt. 

 

Waar M. verblijft is onbekend. Het OM moet eerst zijn adres achterhalen, om opnieuw een dagvaarding uit te kunnen reiken. De zitting werd uitgesteld.

Hypotheekadviseur 
In december 2016 kwam aan het licht dat M. meerdere mensen heeft opgelicht. Hij trad onder andere op als hypotheekadviseur, liet grote bedragen overmaken en trok dan op het laatste moment de stekker eruit.

Een van de slachtoffers kwam voor niets naar de zitting.

Seizoen 2016/2017 trainde M. de zondagvijfdeklasser van WKE’16. Daarvoor was hij trainer bij Pelikaan S. En Groninger Boys.

Over de auteur:

Lidian Boelens doet de ene helft van de week socialemediadingen voor de Universiteitskrant in Groningen. Andere dagen is ze voor het ADP in de rechtbank te vinden, of neemt ze als freelancer leuke schrijf- en videoklussen op zich. Twitteraars kennen haar als @lidianboelens