Ex-juwelier stopt met demonstreren op stoep van curator: ‘Met pijn in mijn hart’

Ex-juwelier stopt met demonstreren op stoep van curator: ‘Met pijn in mijn hart’

Geschreven door | 2021-10-20T23:14:20+00:00 20 oktober, 2021|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Ex-juwelier Henk Oosterhof beloofde vanmiddag bij de rechter te stoppen met zijn wekelijkse protesten voor het kantoor van zijn curator Jan Hein Mastenbroek. Die regelt het faillissement van de zaken van Oosterhof in Veendam en Stadskanaal. Mastenbroek vroeg de rechter de oud-juwelier een straat- en contactverbod op te leggen.

 

Nu de partijen onderling tot en overeenstemming zijn gekomen, doet de rechter geen uitspraak in deze zaak. Oosterhof zegt dat het doen van de belofte hem wel tegen de borst stuit: ‘Maar ik heb mijn verstand voor laten gaan’, zegt de man. Hij mag gewoon op het kantoor van Mastenbroek komen, zolang hij zich rustig houdt. De curator moet nog met de oud-juwelier om tafel, omdat het faillissement na vijf jaar nog steeds niet is afgewikkeld.

 

Spaanse bank

De afwikkeling is gestrand, vanwege een procedure die nog loopt tegen een Spaanse bank. Die was betrokken bij de verkoop van de woning van het echtpaar in Spanje. Het gerechtshof veroordeelde beiden eind 2019 voor faillissementsfraude tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden, omdat zij een deel van de opbrengst van de verkoop in eigen zak hadden gestoken.

Aangifte van smaad en stalking

Oosterhof heeft meermalen, zonder succes, verzocht tot opheffing van dit faillissement. Volgens de oud-ondernemer is de Rabobank debet aan dit faillissement, omdat die zijn krediet onterecht introk. ‘Was er geen faillissement geweest, dan was er ook geen fraude geweest’, zegt Oosterhof over deze misère. Mastenbroek deed vanwege de wekelijkse luidruchtige bezoeken van Oosterhof aangifte van smaad en stalking. Deze aangifte is nog niet afgewikkeld. ‘Het is aan het Openbaar Ministerie of het tot een strafrechtelijke vervolging komt of niet’.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn