Eis: zes jaar celstraf voor verkrachting ex-vrouw

Eis: zes jaar celstraf voor verkrachting ex-vrouw

Geschreven door | 2018-11-09T22:55:13+00:00 09 november, 2018|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Voor het verkrachten en gijzelen van zijn ex-vrouw is tegen een 42-jarige man uit Garrelsweer een celstraf van zes jaar geëist. De officier van justitie sprak van een ware nachtmerrie. Het slachtoffer werd in januari 2015 en juni 2018 in haar woning in Ten Boer verkracht, mishandeld en bedreigd.

De vrouw vluchtte in juni in de vroege ochtend met haar beide kinderen op blote voeten naar de buren. De vrouw was vijf uur in haar woning vastgehouden en verkracht door haar ex-man. Haar oudste zoon van acht was nog in haar slaapkamer gekomen, omdat die zich ziek voelde. Hij zag hoe zijn vader zijn moeder bij de hals vast hield. ‘Pappa, je maakt mamma toch niet dood’, had het kind geroepen.

‘Pappa, je maakt mamma toch niet dood’

De man was die nacht de woning binnengekomen met een sleutel die hij eerder uit haar auto had weggenomen. De relatie was drie jaar eerder beëindigd en hij voelde zich nog steeds gekrenkt. Hij bekende deels, maar bagatelliseerde ook. De man is psychisch onderzocht. De psycholoog vond dat door persoonlijkheidsstoornissen de feiten in verminderde mate kunnen worden aangerekend. Het advies is een behandeling.

 

De officier van justitie vond de zaak te ernstig voor een deels voorwaardelijke celstraf. Zij eiste ook een contactverbod met het slachtoffer, dat inmiddels is verhuisd. Ook eiste zij het betalen van een schadevergoeding van ruim 9000 euro.

 

Over twee weken uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn