Drietal exporteerde 178 kilo harddrugs in postpakketten

Drietal exporteerde 178 kilo harddrugs in postpakketten

Geschreven door | 2019-09-17T09:59:02+00:00 17 september, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt drie mannen uit Assen (27), Groningen (33) en Zeist (49) van het exporteren van 178 kilo xtc, cocaïne en speed naar Denemarken. De drugs verstopte de mannen in postpakketten en verstuurde die via DHL. Dit bleek maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting in Assen.

De pakketten werden via DHL-loket in een tankstation in Meppel verstuurd. Daar viel het de medewerkers op dat het wel om heel veel pakketten ging. Bovendien voelden de pakken zwaar aan. De medewerkers trokken bij de politie aan de bel. De mannen die de pakketten verstuurden waren duidelijk op camerabeeld te zien.

De politie hield de drie verdachten op 26 april 2017 bij Soesterberg aan. Ze zaten in een auto waarin een verborgen ruimte zat. Vermoedelijk voor het verbergen van drugs en geld. Bij de man uit Zeist vonden de agenten nog eens 10 kilo xtc en 77 kilo hennep. Uiteindelijk werden vijf personen aangehouden. In twee zaken zag het OM te weinig bewijs voor een strafrechtelijke vervolging.

De advocaten van de drie verdachten willen nog getuigen horen. Die verzoeken wees de rechtbank toe. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak is, is nog niet bekend. Volgens het OM is met deze illegale handel bijna acht ton ‘verdiend’. De officier van justitie kondigde alvast aan dit geld te willen verhalen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn